"Śniadanie daje moc" i "Dzień kanapki".
3 listopada obchodzimy święto najpopularniejszej przekąski – kanapki. Towarzyszy nam codziennie, przygotowywana na różne sposoby.
Na zdrowe kanapki najlepiej kupić pieczywo żytnie, razowe lub graham. Wystarczy kanapkę posmarować cienką warstwą naturalnego masła. Dzięki temu dostarczymy do organizmu potrzebny tłuszcz. Następnie potrzebne jest nam białko, dlatego kładziemy na kanapkę plasterek chudej wędliny, sera białego lub żółtego. Potrzebne są też warzywa np. plaster pomidora.
Zadanie na dziś to przygotowanie ulubionej kanapki lub jakiejś ciekawej i nietypowej. Zróbcie zdjęcie i prześlijcie do p. Wioli,
p. Anetki lub p. Agnieszki. Podzielcie się z nami swoimi propozycjami i umiejętnościami.
Oto kilka podpowiedzi i propozycji: